Hoeveel Weegt Een Toilet?

Als huiseigenaar zie je misschien een klein maar belangrijk detail over het hoofd bij het installeren van een toilet: het gewicht. Het gewicht van het toilet bepaalt hoeveel hulp u nodig heeft bij het vervangen ervan.

Zo heeft u wellicht extra hulp nodig bij het plaatsen van zwaardere typen toiletten, terwijl u wellicht alleen een lichtgewicht toilet kunt plaatsen.

In dit artikel ontdek je de verschillende gewichten van een toilet, afhankelijk van het type. Er zijn ook enkele handige tips voor het correct optillen van een toilet tijdens het verwijderen en installeren.

Wat Is Het Gemiddelde Gewicht Van Een Toilet?

Een standaard toilet weegt 70 – 54 kg. Dit is een ruwe schatting omdat het gewicht van een toilet voor een groot deel afhangt van het type. Andere factoren spelen ook een rol, zoals het materiaal van het toilet, de fabrikant en het algehele ontwerp.

Let op: Dit is hoeveel een toilet weegt zonder water, toiletbril en deksel (nettogewicht). Nadat een toilet is geïnstalleerd en gebruikt, weegt het nog eens 9 kg.

Tweedelige Versus Eendelige Toiletten

De meest voorkomende soorten toiletten zijn tweedelige en eendelige modellen. Een tweedelig toilet wordt geleverd met een aparte tank en kom die in elkaar passen, terwijl een toilet uit één stuk een kom heeft die met de tank tot één geheel is gevormd.

Hoeveel weegt een tweedelig toilet?

Tweedelige toiletten wegen ongeveer 27 kg. Ze zijn relatief lichter omdat je hun componenten gemakkelijk van elkaar kunt scheiden, wat het gewicht aanzienlijk kan verminderen. Dit maakt tweedelige toiletten gemakkelijker te dragen en te installeren. Tweedelig toilet is het meest voorkomende type toilet in de VS

Hoeveel weegt een toilet uit één stuk?

Toiletten uit één stuk wegen ongeveer 41 kg omdat ze in een enkele vorm worden geleverd. Een toilet uit één stuk bespaart veel ruimte met zijn kleinere tank die geen ondersteuning nodig heeft.

Vanwege het gewicht en de elegante uitstraling is het geen verrassing dat toiletten uit één stuk duurder zijn.

Let op: Het gewicht van tweedelige en eendelige toiletten is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant en het specifieke model. Deze cijfers zijn slechts ruwe schattingen door het gemiddelde te nemen van het gewicht van de meest voorkomende modellen op de markt.

Gewicht Van Andere Soorten Toiletten

Eerder vermeldden we dat het gewicht van een toilet grotendeels afhangt van het type. Hoewel tweedelige en eendelige toiletten de twee meest voorkomende soorten toiletten zijn, zijn er nog andere specifieke soorten waaruit u kunt kiezen.

Hieronder vindt u enkele van de andere soorten toiletten en hun bijbehorende gewichten.

Hangend Toilet

Hangtoiletten wegen doorgaans rond de 23 kg. Sommige reiken zelfs tot 36 kg. Ze wegen hetzelfde als tweedelige toiletten omdat ze dezelfde hoofdcomponenten hebben.

Het verschil is dat bij een hangend toilet de kom boven de vloer zweeft terwijl de tank achter de muur verborgen is. Deze opstelling resulteert in een moderne uitstraling en strak design.

Slim Toilet

Slimme toiletten wegen doorgaans rond de 88 tot 61 kg. Ze zijn relatief zwaarder en dit kan worden toegeschreven aan hun talrijke functies.

Behalve dat het toiletten uit één stuk zijn met een tankloos ontwerp, hebben slimme toiletten ook verwarmde stoelen, elektronische bidetreiniging, luchtdrogers en vele andere intelligente upgrades.

Draagbaar Toilet

Draagbare toiletten wegen doorgaans ongeveer 10 tot 6 kg, afhankelijk van hun grootte en capaciteit. Mobiele toiletten moeten gemakkelijk kunnen worden verplaatst, dus ze zijn meestal extreem licht en compact.

Draagbare toiletten zijn meestal gemaakt van plastic met twee hoofdcomponenten: de vuilwatertank en de spoeltank. Ze worden meestal gebruikt voor kamperen, reizen en varen.

Een Zwaar Toilet Optillen?

Voordat je er zelfs maar aan denkt om een toilet te dragen, onthoud dat je eerst moet nadenken over het gewicht ervan.

Hieronder staan enkele manieren om een toilet op te tillen, rekening houdend met het relatieve gewicht.

Samenvatting: Hoewel u het toilet zelf kunt dragen of u door iemand kunt laten helpen, is de beste manier om een zwaar toilet op te tillen het gebruik van een aantal handige hulpmiddelen. Het gebruik van tools is echter niet altijd vereist, vooral als u ze niet in de buurt heeft. Bedenk gerust wat voor jou het beste werkt.

Zelf Het Toilet Dragen

Een enkele persoon kan lichtgewicht toiletten zoals tweedelige modellen optillen. Bovendien worden tweedelige toiletten vóór installatie in afzonderlijke componenten geleverd.

U kunt het eenvoudig stuk voor stuk dragen tijdens het installeren om het proces te vergemakkelijken. Dit is echter niet altijd het geval bij toiletten uit één stuk.

Laat Iemand Je Helpen

Vanwege zijn zwaarte en onhandige vorm, is het misschien niet gemakkelijk voor een enkele persoon om een toilet uit één stuk alleen op te tillen. Om schade aan de unit te voorkomen, is het beter om een zwaar toilet op te tillen met een andere persoon die u helpt.

Dit is vooral belangrijk als u niet gewend bent om zware voorwerpen op te tillen. Zo voorkom je vermijdbare blessures of ongelukken.

Gebruik De Benodigde Hulpmiddelen

De beste manier om een toilet op te tillen, is door een aantal handige hulpmiddelen te gebruiken. Op deze manier kan het hele proces van het opnieuw installeren van een toilet worden teruggebracht tot slechts enkele minuten.

U kunt hulpmiddelen gebruiken die bedoeld zijn voor het verplaatsen van zware voorwerpen, zoals een dolly-kar, om een zwaar toilet gemakkelijk te verplaatsen.

Er zijn speciaal ontworpen hulpmiddelen die worden gebruikt om een toilet op te tillen die u kunnen behoeden voor rugpijn. Met deze Toilet Master Jack Lifter kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk het toilet optillen en verplaatsen. Het kan u ook helpen het toilet nauwkeurig op de wasring te plaatsen.

Een ander hulpmiddel om te overwegen is dit Pick Up Stix Toilet Installatie- en verwijderingshulpmiddel. Met dit lichtgewicht apparaat kunt u het gereedschap gewoon onder de rand van de toiletpot plaatsen, het stevig aan weerszijden van de pot laten vastgrijpen en vervolgens het toilet met één hand oppakken. Het vermindert mogelijke verwondingen en voorkomt dat u de binnenkant van een toiletpot aanraakt.