Tips Van Oma Jen Hoe Houd Je Je Raclette-grill Schoon?

Een Raclette-grill Schoonmaken

Leer Hoe U Uw Raclette-grill Schoon Kunt Houden

De raclette-grill is geweldig voor het bereiden van gemarineerde gerechten zoals vlees. De granietsteen kan behoorlijk heet worden en kan zijn temperatuur behouden, waardoor het het favoriete onderdeel is van veel gebruikers in hun raclette-grills.

Door de verkleuring en karamelisering op de granietsteen kan het er echter als een eng ding uitzien om te zien. Wanneer het tijd is om de plak opgehoopt vuil van al dat koken te verwijderen, kun je ervoor kiezen om het vuil in de oven af te bakken, wat misschien niet iets is dat de meeste mensen bereid zijn te doen.

Maak de granietsteen of kookplaat op de raclette-grill nooit direct na gebruik schoon. Sommige raclette-experts raden aan om een nacht te wachten tot de granieten plaat is afgekoeld. Als de mat te vroeg in het water wordt gezet, kan dit leiden tot een gebroken mat.

Sommigen raden aan om de granietsteen in een oven te plaatsen om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.

Nadat je de raclette-grill een tijdje hebt gebruikt, haal je de stekker uit het stopcontact. Verwijder voedsel- of kaasresten zo snel mogelijk van het oppervlak. Gebruik hiervoor een dunne houten spatel. Gebruik geen scherpe schrapers die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Laat de plaat minimaal twee uur of een nacht afkoelen, afhankelijk van je voorkeur. Gebruik een vochtige doek om de rest van het apparaat schoon te maken.

Meestal staat in de reinigingsinstructies voor de raclette-grill dat er geen schurende reinigingsmiddelen mogen worden gebruikt, inclusief harde schuursponsjes om vuil en puin van de granieten kookplaat of plaat te verwijderen. Dit betekent echter niet dat u het apparaat gewoon in de kelder hoeft te laten staan.

Sommige mensen stellen voor om de granieten kookplaat in warm water te weken, een tijdje te laten staan en dan het resterende residu eraf te laten glijden.

Je kunt de stenen kookplaat voorbereiden op je volgende grillsessie met geduld en wat elleboogvet. Schrob niet te hard om beschadiging van de plaat of het ontstaan van scheuren door overmatige druk te voorkomen. Het oppervlak van de steen is glad, dus voedseldeeltjes moeten gemakkelijk met heet water kunnen worden afgewassen.

Het beste aan granieten kookplaten is het gootachtige ontwerp dat rond de omtrek van de plaat loopt. Dit vangt oliedruppels en voedselvet op voor een eenvoudigere reiniging.

Zorg ervoor dat de stenen plaat volledig is afgekoeld voordat u deze in de gootsteen plaatst. Warm water en een vochtige vaatdoek zijn voldoende om de plaat schoon te maken. Laat het hete water uit de kraan een beetje rond de plaat lopen, zodat het een goed deel kan wegspoelen terwijl het van de granietsteen loopt. De doek moet op de steen worden gewreven totdat al het vuil en puin is verdwenen. Hierdoor worden alle resterende brokken losgemaakt. De olie is ook op als je klaar bent.

Sommige modellen worden alleen geleverd met een geëmailleerde kookplaat met antiaanbaklaag voor eenvoudige reiniging.

Gebruik nooit roestvrijstalen schrobbers om beschadiging van de granieten plaat of geëmailleerde kookplaat te voorkomen.

Sommige raclette-grills hebben geen lekbakken, maar de kookplaten zelf zijn verzonken of met geribbelde randen gebouwd, waardoor ze de olie en het vet die tijdens het koken naar buiten komen efficiënt kunnen opvangen. Sommige modellen hebben dit trogachtige ontwerp niet, zodat consumenten er geen vlees op kunnen grillen.

Om de granieten plaat een mooie afwerking te geven, laat u deze volledig drogen op een vaatdoek. Plaats geen natte granietstenen direct op het verwarmingselement. Er kan water in de elektronische onderdelen komen en schade veroorzaken. Scheuren kunnen ook ontstaan door koken met natte stenen.

Om ziektekiemen te doden, kunt u de granietsteen in een oven plaatsen. U kunt de granieten plaat ook aan de lucht laten drogen. Beide opties zijn acceptabel. Aangezien de steen wordt gebruikt voor directe oppervlakte-tot-oppervlakte koken, wordt het gebruik van reinigingsmiddelen of chemicaliën niet aanbevolen. Het schoonmaken van de kookplaat mag niet worden gedaan met staalborstels of schuurmiddelen.

Raclettetrays laten kazen smelten en maken het gemakkelijker om etenswaren te verwijderen.

Ze zijn gecoat met teflon, zodat het eten gewoon op het bord van de eter glijdt.

Sommige premium modellen kunnen in de vaatwasser worden gewassen.

Gebruik een zachte doek om olie of vet van de bedieningsknop te verwijderen.